Selskabet
 

ÆNDRING af DATO:

Busten af Karin Michaëlis bliver afsløret ved et arrangement  LØRDAG d. 7. marts 2020 (ikke d. 8. som tidligere meddelt).

Det begynder kl. 13,00 I den store sal i Randers Kulturhus.

Efter sang, taler osv. går vi udenfor, og på Karin Michaëlis’ Torv over for indgangen til Kulturhuset, der ligger ved Østervold,
vil busten blive afsløret.

Billedhuggeren Gudrun Steen-Andersen er ved at lægge sidste hånd på værket.

 


Gudrun Steen-Andersen

   
Karin Michaëlis Selskabet blev stiftet i september 2006 i forbindelse med en fire-dages æresrunde i LiteraturHaus, København og med udgivelse af Merete von Eybens Karin Michaëlis-biografi på forlaget Tiderne Skifter. Litteraturforskerne Karen Klitgaard Povlsen, Angela Huemer, Birgit S. Nielsen, Merete von Eyben og forfatteren Bente Clod præsenterede Karin Michaëlis. Initiativtagerne var Paul Opstrup fra LiteraturHaus og Birgit S. Nielsen, der bl.a. har skrevet bogen Karin Michaëlis. En europæisk humanist (2004).
 
Ifølge Selskabets fundats er formålet med Selskabet at udbrede kendskabet til Karin Michaëlis som forfatter og som europæisk humanist. Selskabet ønsker at få Karin Michaëlis genplaceret på den plads i dansk litteratur- og åndshistorie, som hun fortjener. For at opnå dette udsender Selskabets styrelse et nyhedsbrev Troldspejlet til medlemmerne, og afholder en række arrangementer i tilknytning til forfatterskabet. Endvidere er der planer om at udgive endnu ikke trykte værker. Selskabet finansierer sine aktiviteter gennem medlems­kontingenter og gennem offentlige og private tilskud.
 
Anna Wegeners PhD- afhandling om Karin Michaëlis' bibi-bøger udkom i 2014.
Afhandlingen fortæller om bøgernes rejse rundt i Europa -
en fortælling, der er næsten lige så spændende som Bibis rejser rundt i Europa !

 

Webmaster: Knud Spangsø har sidst opdateret siden torsdag den 23. januar 2020.