Gudrun Steen-Andersens buste af
KARIN MICHAËLIS
 på Karin Michaëlis’ Torv i Randers .
(foto: Jakob Lerche)

Mere herom i TROLDSPEJLET nr. 37
Velkommen til Karin Michaëlis Selskabets hjemmeside.

Her oplyser vi om selskabets historie og virksomhed, mennesket Karin Michaëlis, hendes værker og den stadig voksende forskning omkring denne fremtrædende skikkelse i europæisk humanisme i første halvdel af det 20. århundrede.

Årsmødet 2021 kunne p.g. af corona-situationen ikke afholdes i marts, som bestemmelserne tilsiger. Det blev imidlertid muligt lørdag d. 12. juni.

Selskabets årsmøde efterfulgtes af et offentligt arrangement, hvor forfatteren til bogen "MASKE OG MENNESKE - om Asta Nielsen og hendes tid",
dr. phil. Lotte Thrane, knyttede en forbindelse mellem de to internationale berømtheder via filmatiseringen af Karin Michaëlis' roman "Den farlige alder" med Asta Nielsen i hovedrollen.
     

Lazar hos Klara W

EN EKSILGÆST

I Eugenia Schwarzwalds skole i Wien havde Karin lært Maria Lazar at kende, og da det tredje riges jerngreb strammedes om Østrig, søgte den unge jødinde tilflugt hos Karin på Thurø. På fotoet ser vi Maria Lazar sammen med en anden eksilgæst, Helene Weigel.
Nu er Maria Lazars hovedværk blevet ny-udgivet i Østrig og oversat til dansk under titlen "Mirakel Spektakel". Bogen er en stor læseoplevelse, som det fremgår af Margit Andersens anmeldelse i Arbejderen. Vi anbefaler at høre Forlaget Klara W's podcast før læsningen af denne kaleidoskopiske roman. 
Helene Weigel og Maria Lazar

.
Siden er sidst opdateret  d. 14. juni 2021.